Ο καλύτερος τρόπος για ηχομόνωση στο δάπεδο μας

Η ηχομόνωση είναι ένα καίριο ζήτημα για την ποιότητα ζωής τόσο στο σπίτι όσο και στον εργασιακό χώρο.

Σήμερα θα αναλύσουμε τους καλύτερους τρόπους για να ηχομονώσουμε τα δάπεδά μας, μειώνοντας τόσο τις κρούσεις όσο και τον αερομεταφερόμενο θόρυβο, χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας που μπορείτε να βρείτε στο κατάστημά μας.

 

 

Οικολογικά Κτίρια και Ηχομόνωση


Η ηχομόνωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα οικολογικά κτίρια, όπου η ποιότητα ζωής και η βιωσιμότητα είναι πρωταρχικοί στόχοι. Ας εξετάσουμε τη βέλτιστη λύση για την ηχομόνωση δαπέδου με τη χρήση πετροβάμβακα και άλλων υλικών.

 

 

 

Υλικά για Ηχομόνωση Δαπέδου

 


Πετροβάμβακας: 

Ο πετροβάμβακας είναι ένα εξαιρετικό υλικό για την ηχομόνωση. Πρέπει να επικαλύπτεται με γαρμπιλόδεμα, τσιμεντοκονία (υγρή μέθοδος) ή έτοιμες πλάκες επικάλυψης, όπως κόντρα πλακέ θαλάσσης, ινοσανίδες ή OSB πάχους 18 mm. Αυτό δημιουργεί μια αποτελεσματική αντιθορυβική λύση δαπέδου.

 

Φύλλο Χάλυβα: 

Παράγεται με την ξηρή μέθοδο και έχει πάχος 21 χιλιοστά της ίντσας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με πετροβάμβακα για βέλτιστα αποτελέσματα.

 

Ποικιλία Φινιρισμάτων: 

Ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση του δαπέδου, μπορούν να εφαρμοστούν διάφορα φινιρίσματα πάνω από τη βασική επίστρωση. Αυτά περιλαμβάνουν κεραμικά πλακίδια, μαρμάρινες πλάκες, ξύλινα δάπεδα, τελειωμένο ξύλινο δάπεδο, laminate, πλαστικό, καουτσούκ, λινέλαιο, ή βιομηχανικό δάπεδο.

 

 

 

Διαδικασία Κατασκευής Πλωτών Δαπέδων με Πετροβάμβακα

 


Προετοιμασία Υποστρώματος: 

Το υπόστρωμα πρέπει να είναι καθαρό, στεγνό και αρκετά επίπεδο. Αν υπάρχουν σωλήνες, πρέπει να καλυφθούν με λεπτή στρώση τσιμεντοκονίας για να ισοπεδωθεί ολόκληρο το δάπεδο.

 

Τοποθέτηση Πλακών Πετροβάμβακα: 

Τοποθετούμε τις πλάκες πετροβάμβακα σε επαφή μεταξύ τους χωρίς κενά. Πρέπει να έχουν αντοχή σε θλίψη τουλάχιστον 20 kPa και το συνολικό πάχος της κατασκευής να επαρκεί.

 

Αποφυγή Ηχητικών Γεφυρών: 

Τοποθετούμε λεπτές λωρίδες πετροβάμβακα γύρω από τους τοίχους και σε κάθε κάθετο στοιχείο του δωματίου σε επίπεδο μέχρι το επιδιωκόμενο επίπεδο του τελειωμένου δαπέδου.

 

Μεμβράνη Πολυαιθυλενίου: 

Απλώνουμε στον πετροβάμβακα μια μεμβράνη πολυαιθυλενίου (νάιλον), καλύπτοντας τους αρμούς κατά 10 εκ. και σφραγίζοντας τους με κολλητική ταινία. Η μεμβράνη στρέφεται επίσης κατακόρυφα στους περιμετρικούς τοίχους μέχρι το προβλεπόμενο επίπεδο του τελειωμένου δαπέδου.

 

Επίστρωση Γαρμπιλόδεμα και Τσιμεντοκονία: 

Το γαρμπιλόδεμα πρέπει να ενισχυθεί με κατάλληλο ελαφρύ μεταλλικό πλέγμα για βελτιωμένη αντοχή. Το πάχος του υλικού πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 cm, ανάλογα με τα αναμενόμενα φορτία.

 

Τελική Επικάλυψη: 

Τοποθετούμε το τελικό δάπεδο που επιλέξαμε (κεραμικά πλακάκια, μαρμάρινα πλακάκια, ξύλινο πάτωμα, γυαλισμένο ημι-μασίφ, laminate κ.λπ.). Ειδικά το έτοιμο ξύλινο δάπεδο μπορεί να κολληθεί ή να τοποθετηθεί ελεύθερα πάνω σε υπόστρωμα.

 

Σοβατεπί: 

Τοποθετούμε το σοβατεπί, βάζοντας έτσι ώστε να μην υπάρχει άμεση επαφή με το τελειωμένο δάπεδο.

 

 

Η σωστή ηχομόνωση του δαπέδου μπορεί να μειώσει δραστικά τον αερομεταφερόμενο και κρουστικό θόρυβο, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής σε κάθε χώρο. Με τη χρήση υλικών όπως ο πετροβάμβακας και η εφαρμογή προσεγμένων τεχνικών, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα ήσυχο και άνετο περιβάλλον.

Στο κατάστημά μας, προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα υλικά και την τεχνογνωσία για να επιτύχετε την καλύτερη δυνατή ηχομόνωση.
Επισκεφτείτε μας και βρείτε λύσεις που θα κάνουν το χώρο σας πιο ήσυχο και ευχάριστο.

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας

Λάβετε αποκλειστικές προσφορές πάντα πρώτοι

Εχετε ερωτήσεις;

Στείλτε μας μήνυμα και θα σας τις λύσουμε!

Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους ξένους οίκους παγκοσμίως, προσφέροντας απαράμιλλης ποιότητας προϊόντα ξυλείας στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Σχετικά με εμάς

Με 70+ χρόνια επιτυχημένης πορείας, κατέχουμε πλέον ηγετική θέση και αποτελούμε σημείο αναφοράς στον χώρο της εμπορίας και της επεξεργασίας ξύλου.

Κεντρικό Κατάστημα

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή 8:00πμ - 16:00μμ
Σάββατο Κλειστά
Κυριακή Κλειστά

Copyright © 2024 Ζαγοριανάκος

συντομα κοντα σασ