Στερεά Καύσιμα (Pellet)

Πέλλετ Ξύλου

Πέλλετ ξύλου, από φυσικό ξύλο σε κυλινδρικό σχήμα 6mm από πεύκο και έλατο με μεγάλη θερμαντική απόδοση από 4800 – 5400 kcal.
Άριστη ποιότητα, πιστοποιημένο, με πάρα πολύ μικρο ποσοστό υγρασίας και υπολείμματα στάχτης. Χρησιμοποιείται σε λέβητες πέλλετ και σε σόμπες πέλλετ.

Σε σάκους 15kg ή σε παλέτα του ενός τόνου.

Πέλλετ, πηγή οικονομίας.
Τα ξύλα και το πέλλετ είναι τα καύσιμα που ανταγωνίζονται για μεγαλύτερη οικονομία. Για την επιλογή μεταξύ του ενός ή του άλλου λαμβάνουμε υπόψη ότι η μέτρηση της θερμαντικής δύναμης συνηγορεί υπέρ του πέλλετ.

Θερμαντική ικανότητα ξύλου 4,4kw/kg ( 18 μηνών γήρανσης ).
Θερμαντική ικανότητα του πέλλετ 5,3kw/kg.

Η πυκνότητα του πέλλετ είναι ίση με 650kg/m3, περίπου δύο φορές μεγαλύτερη από την πυκνότητα του ξύλου σε κομμάτια.

Για να αντικαταστήσετε 1 λίτρο πετρελαίου θέρμανσης είναι αρκετά 2 κιλά πέλλετ. Ένα κυβικό μέτρο πέλλετ αντιστοιχεί κατά συνέπεια, όσον αφορά την ενέργεια, σε περίπου 320 λίτρα πετρελαίου. Η περιεκτικότητα σε νερό του πέλλετ είναι ίση με το 8% του βάρους του. Το ξύλο έχει μια περιεκτικότητα σε νερό του 30-40% του βάρους του .

Για το λόγο αυτό, δεν είναι ανάγκη να παραμείνει για γήρανση το πέλλετ, ώστε να αποκτήσει επαρκή απόδοση θέρμανσης.

Πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα καύσιμα
Υψηλότερη απόδοση θερμότητας, λιγότερος, όγκος για αποθήκευση, το πέλλετ απαιτεί το μισό χώρο αποθήκευσης από ότι απαιτεί το ξύλο, χαμηλότερη τιμή και μεγάλη ευκολία ανεφοδιασμού, απλός και εύκολος στον χειρισμό.

10 πλεονεκτήματα της χρήσης Αυστριακού Πέλλετ

Πλεονέκτημα 1:
Το πέλλετ είναι μια φυσική, ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Πλεονέκτημα 2:
Το πέλλετ είναι ουδέτερο ως προς την εκπομπή Διοξείδιου του Άνθρακα (CO2). Αυτό σημαίνει ότι η ποσότητα CO2 που απελευθερώνεται κατά την καύση του ξύλου, είναι ίση με την ποσότητα που εκπέμπει ένα δέντρο στη φύση (Μείωση του Φαινομένου του Θερμοκηπίου)

Πλεονέκτημα 3:
Το πέλλετ είναι ένα αγνό προϊόν της φύσης, το οποίο προκύπτει από την ανακύκλωση υπολειμμάτων πρίσης του ξύλου, 100% χωρίς πρόσθετα.

Πλεονέκτημα 4:
Το πέλλετ παράγεται υπό υψηλές πιέσεις, και γι’ αυτό τον λόγο, ο δείκτης υγρασίας του είναι πολύ χαμηλός. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, η ενεργειακή αξία του προϊόντος είναι πολύ υψηλή.

Πλεονέκτημα 5:
Το πέλλετ παρουσιάζει υψηλή αντοχή. Η ποιότητα διασφαλίζεται μέσω συνεχών ποιοτικών ελέγχων. Χρησιμοποιείται ξυλεία, εκτός των υπολειμμάτων πρίσης, η οποία πιέζεται ειδικά για την παραγωγή pellets.

Πλεονέκτημα 6:
Το πέλλετ έχει πιστοποιημένη ποιότητα ÖNORM M7136, DINplus, ENplus.

Πλεονέκτημα 7:
Το πέλλετ διαθέτει μεγάλη θερμαντική δύναμη.

Πλεονέκτημα 8:
Το πέλλετ παρουσιάζει σημαντική μείωση στη κατανάλωση από τα υπόλοιπα πέλλετ της αγοράς, λόγο τις μεγάλης θερμαντικής του απόδοσης.

Πλεονέκτημα 9:
Το πέλλετ είναι ιδανικό για υψηλής ποιότητας συσκευές (σόμπες πέλλετ αερόθερμες, λέβητες καθώς και για καυστήρες φούρνων ).

Πλεονέκτημα 10:
Το πέλλετ είναι ιδανικό για υψηλής ποιότητας καυστήρων φούρνων αρτοποιίας.

Πιστοποιητικά

Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους ξένους οίκους παγκοσμίως, προσφέροντας απαράμιλλης ποιότητας προϊόντα ξυλείας στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Σχετικά με εμάς

Με 70+ χρόνια επιτυχημένης πορείας, κατέχουμε πλέον ηγετική θέση και αποτελούμε σημείο αναφοράς στον χώρο της εμπορίας και της επεξεργασίας ξύλου.

Κεντρικό Κατάστημα

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή 8:00πμ - 16:00μμ
Σάββατο Κλειστά
Κυριακή Κλειστά

Copyright © 2024 Ζαγοριανάκος

συντομα κοντα σασ