Πιστοποίηση στη Ξυλεία – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η πιστοποιημένη ξυλεία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας υγιούς οικολογίας, κοινωνίας και οικονομίας. Η διαφάνεια στη διαχείριση των δασών είναι υψίστης σημασίας για τις εταιρείες που επεξεργάζονται, παράγουν ή εμπορεύονται προϊόντα ξύλου.

Η πιστοποίηση ξύλου είναι μια διαδικασία που πραγματοποιείται από ανεξάρτητους φορείς για να διασφαλιστεί ότι το ξύλο που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη δεν προέρχεται μόνο από δασικές περιοχές στον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές σε όλα τα στάδια της μεταποίησης του μέχρι το τελικό προϊόν. Οι πιστοποιήσεις είναι σημαντικές για τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό της επεξεργασίας ενός τεμαχίου ξύλου από το δάσος μέχρι την τελική του χρήση.

 

Η πιστοποιημένη ξυλεία είναι ένας τρόπος επαλήθευσης ότι οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται σε ένα έπιπλο προέρχονται από βιώσιμη πηγή και ότι η κατασκευή είναι ασφαλής για τον χρήστη. Επιπλέον, η πιστοποιημένη παραγωγή ξυλείας δεν ενέχει κινδύνους για τον άνθρωπο και δεν ρυπαίνει το περιβάλλον. Αυτή η πιστοποίηση είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επίτευξη βιωσιμότητας στον πλανήτη μας. Ως καταναλωτές, έχουμε καλό λόγο να προτιμάμε ξύλινες κατασκευές και προϊόντα ξύλου που είναι πιστοποιημένα. Υπάρχει ένας αριθμός προτύπων και οργανισμών πιστοποίησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Οι κύριοι οργανισμοί πιστοποίησης είναι οι FSC® και PEFSC®. Το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών και το Πρόγραμμα για την Έγκριση της Πιστοποίησης Δασών είναι δύο από τους σημαντικότερους οργανισμούς πιστοποίησης για προϊόντα ξύλου. Αυτοί οι οργανισμοί αντιπροσωπεύουν περίπου το 98% των παγκόσμιων πιστοποιημένων δασών.

 

 

FSC

 

Το Forest Stewardship Council® (FSC®) είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί τη φιλική προς το περιβάλλον, κοινωνικά αποδεκτή και οικονομικά βιώσιμη διαχείριση των δασών σε όλο τον κόσμο. Το πρότυπο διασφαλίζει ότι τα δάση διαχειρίζονται υπεύθυνα, με ελάχιστες απαιτήσεις για διαχείριση και παραγωγή. Αυτό αποδεικνύει ότι τα προϊόντα που φέρουν την επισήμανση ως πιστοποιημένα FSC προέρχονται από καλά διαχειριζόμενα δάση, ελεγχόμενες πηγές, ανακτημένα υλικά ή συνδυασμό αυτών.

Όλοι οι ισχυρισμοί της εταιρείας που πουλά αυτά τα προϊόντα πρέπει να είναι ακριβείς και νόμιμοι. Αυτή η μελέτη απευθύνεται σε πριονιστήρια, χονδρεμπόρους, εταιρείες λιανικής και κατασκευαστές επίπλων και χαρτιού, προκειμένου να παρακολουθούνται αποτελεσματικότερα οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται κατά την παραγωγή σε όλα τα στάδια της επεξεργασίας.

 

 

PEFC

 

Το Πρόγραμμα Επικύρωσης του Συμβουλίου Πιστοποίησης Δασών (PEFC) είναι ένας οργανισμός που αξιολογεί και πιστοποιεί δασικές εκτάσεις σε διεθνές επίπεδο.


Διαθέτει τις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν οι εταιρείες για να αποδείξουν ότι εφαρμόζουν ένα σύστημα βιώσιμης διαχείρισης πιστοποιημένων δασικών προϊόντων και παραπροϊόντων ξύλου. Λειτουργεί μέσω της δασικής αλυσίδας εφοδιασμού για να προωθήσει τις βέλτιστες πρακτικές και να διασφαλίσει ότι τα δασικά προϊόντα κατασκευάζονται σύμφωνα με υψηλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διεθνή πρότυπα.

Αυτό απευθύνεται σε εταιρείες στον τομέα της υλοτομίας, της παραγωγής ξυλείας, της κατασκευής ξύλινων επίπλων και άλλων τομέων προϊόντων ξύλου.

Εγγραφείτε για να μαθαίνετε νέα μας

Λάβετε αποκλειστικές προσφορές πάντα πρώτοι

Εχετε ερωτήσεις;

Στείλτε μας μήνυμα και θα σας τις λύσουμε!

Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους ξένους οίκους παγκοσμίως, προσφέροντας απαράμιλλης ποιότητας προϊόντα ξυλείας στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Σχετικά με εμάς

Με 70+ χρόνια επιτυχημένης πορείας, κατέχουμε πλέον ηγετική θέση και αποτελούμε σημείο αναφοράς στον χώρο της εμπορίας και της επεξεργασίας ξύλου.

Κεντρικό Κατάστημα

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα - Παρασκευή 8:00πμ - 16:00μμ
Σάββατο Κλειστά
Κυριακή Κλειστά

Copyright © 2024 Ζαγοριανάκος

συντομα κοντα σασ